Po čemu smo posebni

Dječji vrtić 101 dalmatinac je privatni dječji vrtić koji je sa svojim radom započeo 07.04.2003. godine, dok na sadašnjoj lokaciji djelujemo od 2007. godine. S pravom možemo reći kako je naš vrtić baš po mjeri djeteta. U njemu trenutno boravi,uči i raste oko 60ak djece u dobi od jedne godine do polaska u školu. Ukoliko nas posjetite,u našem vrtiću će Vas dočekati smijeh i veselje koje dopire iz četiri odgojnih skupina:

  • dvije jasličke (Pčelice i Sovice)
  • dvije vrtićke (Zebrice i Slovkići)

Dječji vrtić obavlja svoju djelatnost predškolskog odgoja po redovnom 10-satnom programu.
Naša nit vodilja je da naš vrtić bude mjesto zajedničkog učenja i djelovanja u kojem poštujemo različitost te potičemo rast i razvoj svakog pojedinca te stvaramo poticajnu okolinu u kojoj svako dijete može biti slobodno i razvijati se individualno te postupno ostvarivati sve svoje potencijale i talente - Dječja kuća radosnog odrastanja.

U svom programu nudimo redovni 10-satni program kao i program predškole koji su verificirani od strane Ministarstva znanosti,obrazovanja i sporta,a provode ih odgojitelji. U pripremi su još specijalizirani program ljetnog vrtića,specijalizirani program na engleskom jeziku i specijalizirani program šumskog vrtića.Kroz sve programe je prožet eko program budući da je naš vrtić od svibnja 2010. godine nakon provedenih Sedam programskih koraka,dobio Status "eko vrtića" te Zelenu zastavu. Time smo postali drugi "eko vrtić" u Istri.

Truditi ćemo se uvijek poštivati individualnost svakog djeteta te učiniti sve kako bi se i roditelji i dijete osjećali dobro.Roditelji,Vi nama dopuštate da budemo dio djetinjstva Vašeg djeteta,a mi Vama možemo obećati kako ćemo nastojati učiniti sve što možemo kako bi bili i ostali njegov najljepši dio odrastanja.Svako novoupisano dijete je nova jedinstvena osoba koja nas dolazi naučiti nečem novom,dopustite nam da zajedno s Vama podijelimo radost njegova odrastanja te svaramo nove zajedničke uspomene. Biti odgojitelj je zasigurno najljepši poziv,ali isto tako i odgovornost.To je posao bez radnog vremena!

Eko Vrtić

Status "eko vrtića" se mora obnavljati svake dvije godine što nas potiče na stalno promišljanje i djelovanje,kako unutar naše ustanove tako i u svojoj bližoj i daljnjoj okolini. Eko dalmatinci to dokazuju svakodnevno brinući se o otpadu (razvrstavanje, otpremanje), o racionalnom korištenju vode, električne energije kao i o hrani (sadnja voćnjaka i povrtnjaka) i odlaganju organskog otpada. Bitno je da dijete od ranog djetinjstva osvijesti odgovorno ponašanje prema životnoj okolini te razvija ekološku svijest kroz zabavno i aktivno učenje. U ostvarivanju tako važnog i hvalevrijednog cilja, vrtić ima veliku podršku od svojih Kumova, lokalne zajednice i grada Poreča.